CEA MAI BUNĂ SOLUŢIE PENTRU AFACEREA DVS.

PRODUCĂTOR DE TOP DE JANTE DIN ALUMINIU

Pionier al industriei aluminiului, suntem cei care în 1948 am inventat janta din aluminiu forjat, iar de atunci ne reinventăm în permanență.

Jantele Alcoa® Wheels sunt forjate dintr-un singur bloc solid de aluminiu. Cu o presă de 8.000 tone, blocul este forjat în forma unei jante. Odată forjate, jantele sunt tratate termic pentru a maximiza rezistența mecanică totală. Procesul de forjare Alcoa® Wheels aliniază fluxul de particule de aluminiu cu forma roții, chiar și în zona critică în care se întâlnesc discul și marginea jantei. În urma acestui proces rezultă jante cu o rezistență de neegalat, ce trec cele mai dificile teste.

BENEFICII

În comparație cu jantele din oțel și aluminiu turnat, jantele Alcoa® Wheels oferă numeroase beneficii.

GREUTATE MAI MICĂ

CU PÂNĂ LA 47% MAI UŞOARE DECÂT OŢELUL

Prin trecerea de la jantele din oțel, la jantele din aluminiu Alcoa® Wheels, puteți obține rapid o reducere de pâna la 51 % per janta, în funcție de mărimea acesteia. Ceea ce va permite să:

Mariți sarcina utilă a vehiculului | Reduceți costurile operaționale | Impulsionați profitabilitatea

Calculați economia proprie pe care o puteți obține, cu programul Alcoa® Wheels Calculighter accesând:

https://www.alcoawheels.com/alcoawheels/europe/en/calculighter.asp

 

REZISTENŢĂ DE NEEGALAT

Rezultatele testelor de mare rezistență arată că jantele Alcoa® Wheels sunt de 5 ori mai rezistente ca oțelul:

Jantele din aluminiu forjat Alcoa® Wheels rezistă la o sarcină de 71 200 kg, înainte de a se deforma; în timp ce jantele din oțel încep să se deformeze deja la 13 600 kg.

Testul japonez de impact JWL simulează un vehicul care lovește o bordură înaltă, cu viteza de 50 km/h.

Pe roată (janta cu anvelopă) este aruncată o greutate de 910 kg. La janta din oțel, roata prezintă deformare excesivă a jantei și pierdere de aer în anvelopă, în timp ce Jantele Alcoa® Wheels reusesc să treacă testul.

SUSŢINEM PROTEJAREA MEDIULUI

Aluminiul este 100 % reciclabil

CONSUM MAI EFICIENT

Alegerea jantelor din aluminiu forjat oferă avantaje semnificative atât pentru parcuri auto, producători și administrații locale, cât și pentru mediu. Jantele Alcoa® Wheels sunt montate pe numeroase autobuze hibride. Parametrii esențiali sunt măsurați sistematic și comparați cu autobuzele echipate cu jante din oțel.

Pe o perioada de 6 pâna la 7 luni s-au raportat economii semnificative de combustibil, de peste 1% la autobuzele hibride, definind reduceri suplimentare de costuri și reprezentând o contribuție clară la un mediu mai curat.

REDUCEREA EMISIILOR DE CO2

Jantele Alcoa® Wheels sunt certifiocate Cradle to Cradle CertifiedCM, ceea ce confirmă faptul că sunt un produs sigur care protejează mediul înconjurător.

PERFORMANŢA ANVELOPELOR

Jantele Alcoa® Wheels rulează mai bine și contribuie, prin urmare, la o uzură mai mică a anvelopelor decât o jantă din oțel ștanțată și sudată. Aceasta contribuie pozitiv și la rezistența la rulare.

Și asta nu e tot! Aluminiul este de 3 ori mai conductiv decât oțelul, fiind materialul preferat pentru radiatoarele termice din laptopuri și aripioarele radiatoarelor la autoturisme și camioane, deoarece ajută la disiparea căldurii.

O mai bună disipare a căldurii prelungește durata de viață a anvelopelor, performanță la frânare și durată de viață a placuțelor de frână.

DURA-BRIGHT® EVO

ASPECT SENZAȚIONAL, ÎNTREŢINERE FACILĂ

Jantele Alcoa® Wheels sunt disponibile cu tratamentul de suprafață brevetat Dura-Bright® EVO, care permite acestora să arate strălucitoare și lucioase ani întregi, fără lustruire. Întreținerea este extrem de facilă grație protecției îmbunatățite a suprafeței de aluminiu speciale. Jantele cu Dura-Bright® EVO pot face față substanțelor chimice de curațare cu pH-uri între 2 si 12. Dura-Bright® nu este un strat de acoperire, ci un tratament de suprafață care penetrează aluminiul si devine astfel parte integrantă a roții. Nu se va ciobi, crăpa, coji sau coroda așa cum se întâmplă cu acoperirile uzuale. Tratamentul Dura-Bright® este disponibil pe aproape toate dimensiunile de jante Alcoa® Wheels. Pentru informații suplimentare consultați fișa de specificații Alcoa® Wheels.

 

Prospectul pentru curațare

LVL ONE®

SOLUŢII MAI ATRĂGĂTOARE PENTRU CLIENŢI

 

 

Tehnologia de proces avansată LvL ONE® are drept rezultat un finisaj strălucitor. LvL ONE® are o suprafață fina la care se aplică procedura uzuală de întreținere.

Lustruirea prin polișare este necesară doar în cazul în care se doreste o suprafață strălucitoare. Janta arată impecabil și beneficiază de aceleași avantaje ca și celelalte finisaje Alcoa® Wheels.

 

Prospectul pentru curatare

DURA-FLANGE®

PROTECŢIE SUPLIMENTARĂ PENTRU O DURATĂ DE VIAŢĂ ŞI MAI LUNGĂ

 

 

Jantele Dura-Flange® Alcoa Wheels dispun de un tratament patentat, care creează un scut de protecție, în vederea reducerii uzurii flanșei jantei, ceea ce permite dublarea duratei de viață, comparativ cu alte jante din aluminiu, în aceleași condiții.

 

Jantele Dura-Flange® sunt ușor de recunoscut datorită etichetei autoadezive „Protecție la uzura șansei”. Codurile de piesă care se termină cu DF sunt tratate cu Dura-Flange®.

WORKHORSE®

PROTECŢIE DISCURI DE FRÂNĂ ŞI SARCINĂ MĂRITĂ PE ROATĂ

 

Jantele WorkHorse® sunt concepute fără orificii de ventilație, pentru a proteja discurile de frână ale punții motoare/față de nisip și pietriș.

Se folosesc în special la vehicule din domeniul construcțiilor, cu discuri de frână. Jante disponibile în dimensiuni: 22.5”x9.00 ” (4335 kg sarcina max.) și 22.5”x11.75”, cu decalaj de 120 mm.

CURĂŢARE

Dura-Bright® Wheel Wash

 

Soluție exclusivă pentru curățarea în siguranță a jantelor tratate cu Dura-Bright®. Adecvată pentru utilizarea saptamânală, atât pentru tehnologia XBR®, cât și pentru EVO.

 

Disponibil în sticlă 1L, 5L și 25L.

ALclean

 

Un agent de curățare unic pentru jantele Alcoa® Wheels cu finisaj Mirror Polished, Brushed și LvL ONE®.

 

Disponibil în bidoane de 1L, 5L și 25L.

ALpolish

 

Pastă de lustruit, pentru refacerea și menținerea strălucirii jantelor Mirror Polished și LvL ONE®. Pentru un rezultat optim, utilizați ALpolish după curățarea cu ALclean.

 

 

Notă: Nu se va utiliza la jantele tratate cu Dura-Bright®.

.

ALbrush

 

O perie de calitate superioară, cu margine din cauciuc, pentru a proteja jantele împotriva deteriorării în timpul curățării.

 

 

ALkit3

 

Un set complet pentru curățarea jantelor Mirror Polished, Brushed și LvL ONE®.

 

Conține: ALclean (1 bidon de 1L), ALpolish (1 tub de 250 g ) și ALbrush (1 buc).

 

 

ÎNTREŢINERE

HUBgrease

 

O vaselina complet nouă, bazată pe ulei mineral, folosită la montarea jantelor Alcoa® Wheels.

Vaselina contribuie la prevenirea coroziunii și nu lasă urme pe suprafața roții.

VALVEgrease

 

O vaselină care acționează ca inhibitor de coroziune la montarea/înlocuirea valvelor.

Recomandată cu precădere la schimbarea anvelopelor și a valvelor.

Discuri şi plăcuţe cu peri

Discuri si plăcuțe cu peri, de diverse mărimi și durități, pentru curățarea fețelor de contact, suprafețelor de așezare a talonului, aripioarelor de ghidare și a nervurilor de centrare ale butucului.

Discmate

 

Acest produs contribuie la prevenirea acumulării coroziunii între jantele din oțel și aluminiu și între butucul din oțel și jantele din aluminiu, reducând astfel problemele de întreținere. De asemenea, se poate utiliza pentru a proteja suprafața de prindere a roții față de deteriorările cosmetice.

ASPECT

ALcover: chromed plastic

Capace pentru piulițe de jantă, placate cu crom, gravate cu emblema Alcoa . Universale pentru piulițele cu flanșă M22 Alcoa® Wheels și hexagon de 32 si 33 mm.

Proiectate cu un sistem patentat, care asigură montarea și demontarea ușoară.

 

ALcover: oţel inoxidabil

 

Capace pentru piulițe de jantă, din oțel inoxidabil, de calitate superioară, gravate cu emblema Alcoa.

Disponibile pentru piulițele cu flanșă M22 Alcoa® Wheels și hexagon de 32 si 33 mm.

 

ALgrip

 

Cleste pentru fixarea și îndepărtarea capacelor Alcover.

PIULIŢE CU FLANȘĂ ȘI VALVE

Piuliţe

 

Piulițe cu flanșă, de calitate superioară, lungi și scurte, pentru montarea jantelor Alcoa® Wheels.

Disponibile pentru sistemele Metric, UNF și BSF.

 

 

Valve

Valve de înlocuire placate cu nichel. Manșonul negru special, în formă de T, reduce riscul de coroziune galvanică între valvă și jantă.

Disponibile în diverse mărimi și unghiuri.

 

 

Racorduri de valve

 

Racorduri de valve din plastic sau placate cu nichel, care permit verificarea presiunii din anvelope.

Disponibile la 20, 70 și 150 mm.

Pentru mai multe detalii privind jantele mai vechi, consultați diagrama cu informații despre produse – valve.

CONTACT