Axe BPW

Recenzie – Axe BPW

Axele BPW – când greul devine mai ușor

 

Axele produse de BPW sunt o alegere bună, iar raportul calitate/preț este unul în avantajul clientului.

Corpul axei este ușor de fabricat, fiind compus din două profile în formă de U. Axele au greutate redusă și modul de inerție mare datorită formei pătrate a profilului. Unghiurile de convergență și cădere sunt obținute prin procesul de “sudare” a fuzetelor pe corpul axei. Gradul de versatilitate ale axelor BPW este datorat posibilității de echipare cu suspensie mecanică sau pneumatică și a montajului cu roți simple sau duble. Acestea sunt acoperite cataforetic pentru a asigura maximă protecție împotriva coroziunii, reușind să lucreze pe o plajă de temperaturi de la -50° C până la +80°C, respectând cerințele NATO și ECE.

Sistemul de frânare este simplu, iar componentele sunt ușor de procurat: plăcuțele de frânare, ferodourile, precum și seturile de reparație. Pentru frâna pe tambur există un singur set de reparație ax camă indiferent de dimensiunea acesteia. În butuc, rulmenții sunt standardizați, iar sistemul acestuia de etanșare este foarte eficient. Suspensia mecanică este robustă, parabolică sau multifoi și este fixată cu ajutorul unor elemente demontabile. Axa viratoare beneficiază de o soluție simplă, patentată, de menținere a roților paralele în timpul rulării.

Toate acestea fac ca puntea BPW să fie usor de montat/demontat și întreținut, astfel costurile finale pentru utilizatorul final vor fi mult reduse.La fel ca orice produs din domeniul pieselor auto, axele BPW au câteva aspecte mai puțin favorabile, cum ar fi:

– Sistemul de fixare a suspensiei – bridele și plăcile bride- necesită verificare și strângere periodică pentru a preveni apariția jocului și uzării plăcii de bridă, corpului punții și chiar pierderea segmenților de bridă.
– Etrierul TSB dezvoltat de BPW este mai puțin fiabil decât cel de la Knorr-Bremse.

Indiferent de axele folosite, portofoliul de produse al Auto Brand este unul variat, iar pentru a găsi o altă piesă de semiremorcă puteți accesa linkul de mai jos:

Piese Semiremorci

Share
Comments for this post are closed.