SAF - axe pentru un drum lin

Fiabilitate si Întreținere Ușoară

Axele SAF

 

 

SAF Holland este unul dintre cei mai mari producători și distribuitori la nivel global de sisteme și componente pentru multiple tipuri de vehicule comerciale, după cei de la BPW. Deși gama lor de produse este cuprinzătoare și include cuple șa, sisteme de roți, discuri de frână, piesa de interes care intră sub analiza inginerilor de la Auto Brand este axa.

Principalul aspect de știut pentru orice conducător de tir și nu numai este cât de ușor se poate întreține o axa SAF intradisc și integral, datorită sudarii bratului suspensiei pe corpul axei. Utilizatorul este scutit astfel să verifice periodic bridele, ca în cazul celor de la BPW.

Vizitele mai rare la service sunt completate de avantajul unei suspensii pneumatice foarte bune pentru drumurile netede. Șocurile de pe șosele vor fi resimțite mai puțin de către șoferi, datorită inovației celor de la SAF, prin adăugărea unei bucșe mare de cauciuc care asigură o tensiune redusă în suporții de arc, respectiv în șasiu.

Adaptabilitatea la nevoile clienților, în ceea ce privește compatibilitatea etrierilor de la alți producători pe axele SAF, este un alt plus în favoarea companiei. Dovada o reprezintă posibilitatea schimbării etrierilor din sistemul de frânare de la oricare dinte cei trei producători: Knorr Bremse, Wabco și Haldex. Lucrurile însă stau diferit în cazul butucului, care din lipsa unei standardizări duce la îngreunarea găsirii piesei în service-uri sau la furnizori și implicit la costuri mai ridicate.

Discul de frână al axelor se încadrează în categoria dezavantajelor, din cauza modalității de fixare pe butuc. Rugina formată între disc și butuc duce la o demontare dificilă, realizabilă uneori doar prin tăiere. Alt minus vine de la axa viratoare care are o soluție constructivă pentru menținerea direcției roților mai complicată decât BPW.

Analiza axelor SAF

Share
Comments for this post are closed.